"Сімейні" банки: як влаштований УББ

Основним акціонером УББ, за даними НБУ, є ТОВ «Компанія Універсал-Л». Ним через ТОВ «Ріелті Істейт Груп» володіє громадянка України Наталя Мішук. Вона ж з 2010 року є заступником голови правління УББ - куратором корпоративного бізнесу та правового забезпечення діяльності банку. Ярослав Мішук - за нашими даними, її брат - згідно з протоколом останніх зборів акціонерів цього року, очолює юридичний департамент УББ.Найцікавішим є той факт, що власник УББ - «Ріелті Істейт Груп» - зареєстрований у Донецьку, по вул. Артема, 138 «А».

Саме там знаходиться бізнес-центр «Акула», де «прописана» ціланизка фірм, пов’язаних з родиною та оточенням екс-президента Віктора Януковича і його старшого сина. В «Акулі», наприклад, зареєстровані фірми «Паливно-Енергетичний капітал» і «Транснаціональна транспортна компанія», засновані колишнім главою наглядової ради Всеукраїнського банку розвитку, який на 100 % належить Олександру Януковичу.

У цьому ж бізнес-центрі перебували фірми, записані на менеджерів УББ . Серед них «Айрас» Дмитра Пасинкова, директора Ясинуватської філії УББ, та «Іпотечний резерв» Дмитра Пасинкова і Анелії Батищевої, екс-директора одного з донецьких відділень УББ.

Пов’язані історії

Останні історії

Subscribe to our weekly newsletter!

And get our latest investigations on organized crime and corruption delivered straight to your inbox.

We need your input!👂
We’re updating our website and we would value your feedback! If you can spare 5 minutes right now to help us improve our website designs, we’d appreciate it.
👉 Leave feedback